Stryg

Den bedste stemmetræner

StemmeteknikJeg bruger min stemme – meget. Dels snakker jeg meget 🙂 Men jeg gør det også tit ‘offentligt’, madkurser, foredrag, oplæsninger – og det tærer på stemmen, hvis man ikke ved hvordan man bruger den – og så tærer det alligevel, men med simple teknikker kan jeg undgå eller i hvert fald kraftigt forkorte den ellers obligatoriske vintermåned, hvor min stemme falder til en lækker Leonard Cohen-hvisken og alle jobs, som kræver stemme (hvilket vil sige alle jobs) må aflyses!

Det SKAL være enkle teknikker, og de SKAL være i orden – jeg gider ikke spilde tid på noget som ikke virker eller noget som virker, men man skal tage en større eksamen for at forstå. Det skal være simpelt, hurtigt og give mening!

Jeg startede med at komme hos Lone Skovgaard for efterhånden mange år siden og det er hende jeg altid vender tilbage til – hun er vist egentlig oprindelig sanglærer, men har opnået kæmpe succes med stemmetræningen – og ikke mindst hos mig, som er gået fra sceneskræk, manglende stamina og smerter efter hver optræden til en tro på, at min stemme holder og bærer mig igennem hvad som helst!

I de perioder hvor jeg ikke går hos Lone, eller før en stor optræden (eller en af dem i Indonesien, hvor der pludselig var 600 studerende, istedet for de annoncerede 60 – og stadig ingen mikrofon!) så har hun givet mig nogle topnemme øvelser på papir, så jeg både har baggrunden bag selve øvelsen og teknikken tegnet og fortalt – jeg behøver ikke længere selve papirerne, men det er rart en gang i mellem at kunne gå tilbage og uddanne sig lidt i, hvad det egentlig gør, når jeg bruger en bestemt øvelse.

Ind i mellem er man heldig, at noget som bare virker, også er til at komme i nærheden af, økonomisk – og Lone tager nogle gange om året elever ind fra FOF – og så er hun meget billigere – ikke at hun er totalt umulig at komme i nærheden af ellers, men som økonomisk skrantende selvstændig, er alle besparelser på kvalitet værd at tage med 🙂

Jeg har anbefalet før og gør det gerne igen – Lone er den absolut bedste stemmetræner til alle mulige formål – og så er hun både pædagogisk og behagelig også! Det er letforståelige, gennemprøvede og fagligt velfunderede øvelser som virker! Så skal du holde en tale, højtlæse et eventyr, synge en sang eller på anden vis bruge din stemme foran mennesker som gerne må kunne både høre dig og lytte til dig, så start med et par timer hos Lone – både du og dit publikum vil kunne mærke det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stryg