7 måder at tjene penge på ved at blogge –

IMG_0332

…og hvorfor jeg ikke tjener på det 🙂

Mange bloggere (hjemmesider hvor kan skrive fortløbende og dynamisk materiale, som altså ikke bare består af faneblade med fast tekst) har Affiliateaftaler – det er en måde, hvorpå man som blogger kan tjene penge på at gøre det, man elsker; skrive om det, man elsker. Og der er bloggere som tjener super gode penge på det, men det er ikke noget man kommer sovende til, og det er noget som kræver den ene ting, jeg ikke gider; at gøre ret benhård business ud af sin blog.

Affiliate 1: Her linker man helt almindeligt til en hjemmeside og hver gang en læser så klikker på linket, tjener man f.eks. 4 øre. Her linker jeg f.eks. til Plusbog og hver gang du så klikker her, tjener jeg lidt (!) – dette kræver tydeligvis at man har mange – rigtig mange – læsere, som trofast klikker på alt hvad man linker til… Dette er den form, jeg som regel gør det i – fordi den er nem og jeg linker til alt muligt som jeg kan lide – at noget at det så tilfældigvis er med i en affiliate-aftale som min blog-udbyder har, det tjekker jeg sjældent, og ser som regel først, når opgørelsen kommer. 

Affiliate 2: Her linker man også helt almindeligt til en webshop, men her tjener man først penge, når ens læser; har klikket sig ind via linket OG har købt et produkt på den givne webshop. Her linker f.eks. til Bog og Ide og så er der måske 10 læsere som klikker sig ind på siden via mit link – men kun hvis I køber noget, tjener jeg noget, som regel ca. 2,5% af det beløb du køber for. Denne indtjening bliver ikke lagt oven i dit køb, men tages fra butikkens marketingsbudget… Denne form bruger jeg også – men som regel uden at vide det, ligesom metoden ovenfor 🙂

Sponsorerede indlæg 1: Her bliver jeg bedt om at skrive om et bestemt produkt og linke til køb at produktet – hvis mine læsere så køber produktet via mit særlige link, modtager jeg et beløb. Det har jeg kun gjort en gang med en opfordring til at købe billetter til årets Words Festival på Kronborg – hvor jeg lavede en aftale om en særlig god pris gennem mit link… dette gør jeg meget sjældent, for jeg mister alt lyst til at skrive, hvis det er bestillingsarbejde – jeg gør det KUN, hvis det er noget som i forvejen ligger mit hjerte nært, som Words Festival f.eks.

Sponsorerede indlæg 2: Her bliver jeg bedt om at anprise et bestemt produkt, som jeg f.eks. har fået hjem til test – og får en fast betaling for selve blogindlægget – altså en løn for at skrive det, ikke baseret på visninger eller salg… Jeg har også kun gjort dette ganske få gange, f.eks. også i forbindelse med Words Festival – at få denne type jobs kræver at man har mange flere læsere end jeg som regel har. 

Sponsorerede indlæg 3: Her skriver man et blogindlæg med et særligt link, som skal få læserne til at tilmelde sig f.eks. et nyhedsbrev eller andet, som ikke koster dem penge, og firmaet betaler så for hver som tilmelder sig deres nyhedsbrev via det særlige link… Dette har jeg også kun prøvet en gang, med indlægget Træt af den danske sommer – simpelthen fordi det er meget sjældent at jeg synes et nyhedsbrev er værd at tilmelde sig. 

Trafik 1: Trafik er den ‘gratis’ måde at tjene penge på som blogger – her får man et bittelille beløb, hver gang en reklame på ens side (i headeren eller i siden af bloggen) bliver vist for en læser – det vil sige hver gang du går ind og læser noget jeg har skrevet, bliver du eksponeret for en reklame, og det udløser et lille beløb til mig… det er disse reklamer man siger ja til, når man starter hos Bloggers Delight – at tjene mere end 10kr om måneden kræver dog mange flere tusinde visninger end jeg normalt har 🙂

Trafik 2: Dette er samme fremgangsmåde som Trafik 1, men her tjener man kun penge ‘pr. klik’ det vil sige, hvis en læser klikker på en reklame via min side – beløbet her er lidt højere, for det er meget få, som gør det, i forhold til hvor mange gange en reklame bliver vist. Trafik 1 er altså ‘pay per view’ og Trafik 2 er ‘pay per click’… Dette er også en del af dealen hos Bloggers og kræver læsere som er ‘modtagelige’ (nysgerrige er det pæne ord) overfor reklamer… mine læsere er mere interesserede i at læse hvad jeg skriver, end at klikke på reklamer – og det er jo selvfølgelig helt i orden – jeg skriver jo netop for det 🙂

Uanset hvad, så skal jeg gøre opmærksom på, hvis noget jeg skriver, er ‘Sponsoreret’ og nederst på min side står der altid, at mine indlæg kan indeholde disse ‘Affiliate’ links. Men jeg kan love jer, at jeg aldrig vil lovprise noget, jeg ikke selv synes er fedt – og ikke ville skrive om alligevel – og jeg kommer nok aldrig til at tjene mange penge på den her blog – det var heller aldrig meningen 🙂

NÅR det så er sagt – HVIS du har lyst til at klikke på noget, jeg linker til, så er du meget velkommen – 6 ører her og 2 kroner der er også lidt og det koster ikke dig noget… Så vær ikke bange for links herfra 🙂

2 kommentarer

 • Anette

  Dejligt brugbart indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liza

   Det giver da klart en mening med alle de reklamer….. Gider dem egentligt !!!! Men måske jeg skal “klikke dig” til flere spændende ting at skrive om 😉
   Meget brugbart indlæg, TAK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grundlæggende tilknytning 101