for ca 1 år siden

Baklava fra Syrien – nem

 photo a1914eb3aae9e3ac4f5caa7176e49ed5.jpg

Dette er en lidt anderledes, men vildt god Baklava fra Syrien. Den er mindre ‘tør’ i biddet, og bages anderledes, og så er den uhyggelig nem – jeg er ikke glad for traditionel Baklava, men den er fandme god (hvis jeg selv skal sige det 🙂 )

Sirup: 120g sukker, 2 spsk citronsaft

Kage: 200 g pistacienødder, 150 g sukker, 1 pakke butterdej (1 helt stykke, fersk)

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 200g. Kog sukker og vand sammen til det tykner lidt, ca 5 minutter. Tilsæt citronsaft og køl af. Hak pistacienødderne fint og bland med sukkeret. Rul dejen ud, så den er en smule tyndere, prik den over det hele med en gaffel. Fordel pistacieblandingen på butterdejen og rul den sammen til en roulade på den brede led, så rouladen bliver tynd og lang. Bag den i ca 20minutter til den er gylden. Tag den ud og hæld siruppen over. Lad den hvile min. 30 minutter (rul den evt lidt rundt i siruppen, hvis det tager lidt tid for den at trænge ind) og skær den så ud i små skiver. Dette kan også gøres ved bordet, så kan du drysse den med lidt flormelis og hakkede nødder, som på billedet herunder…
 photo 5461a8a579beecbda3a4bd75b6f59418.jpg
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

for ca 1 år siden