Åbent hus i dag kl 15.00-21.00 på Kontoret for Krop og Liv

En skole for børn?

 photo 731346e396fa19bdc918dd2d2d4f1ce6.jpg

Er det ikke et smukt billede? Det er min ven, Mr. Iman Suligi som har taget det, af en ung studerende i hans bibliotek. I baggrunden hænger plakaten fra min sidste tur i Indonesien. Det gør mig så glad, det hele.

Men der er noget andet, som ikke gør mig glad, men frustreret og bange. Og det er, når jeg ser, hvor hårdt implementeringen af heldagsskolen tager på mine børn.

Den mindste er lige startet i nulte klasse og han er glad lige når han kommer hjem, men ulvetimen, som ellers var overstået for over et år siden, er kommet tilbage. kl 17 er han helt færdig. dødtræt og sur og kan slet ikke finde ud af at være nogen steder. Han vænner sig til det. Jo, det går han, det skal han, men det går ud over legetid og venneaftaler og forældre-puttetid. Jeg savner ham simpelthen, og han savner sine forældre. Han møder kl 8 hver dag, og har i gennemsnit fri kl 14.30. Så er der SFO og legeaftaler og trampolin og bedsteforældre, som også skal passes, for at man er rigtig glad – og så er det bare, at det bliver forældretiden, som ender bagerst i køen.

Men det værste er den ældste. Jeg havde et barn sidste år, i 3. klasse, som var glad og energisk og havde stor selvtillid – dygtig i skolen og med et højt og næstekærligt selvværd. Og nu kommer hun og siger, at 4.klasse er alt for svært, at hun ikke kan følge med. At hun bliver forvirret og ikke føler sig god nok. At vi, hendes forældre, ikke følger godt nok med i, hvad de laver derovre, fordi de skal lave alle lektierne i skoletiden… Hun har skiftet hele lærerteamet ud, skiftet bygning og fået nye fag. For et par dage siden var der forældremøde, det var den første chance, vi forældre havde, for at møde de nye lærere. Ellers skal alt foregå på mail – der er ikke tid til andet. Det er en kæmpe frustration. Lærerne var søde nok, men de er så pressede, at der bare ikke var overskud til andet end at gennemgå læringsmetoderne – som også er helt nye for børnene – og så fortælle os at vi skulle tage stilling til en uhyrlighed i mine øje:

Det er sådan, at lærerne har 24 timer til forældresamarbejdet – på et helt år. Det er forældremøder, skole/hjem-samtaler, alt. Derfor skulle vi tage stilling til, om de skulle bruge nogle af disse timer på at holde et skolebal for hele 4.årgang – som har været tradition og styrker fællesskabet på årgangen – ELLER om vi ville have nummer 2 forældremøde i forbindelse med de nationale prøver etc. Det er jo et umuligt valg. Det er simpelthen ikke et rimeligt valg – en fest, som børnene elsker, og som styrker det sociale fællesskab – SUPER vigtigt, og jo især nu, hvor de er kommet i mellemgruppen, har fået nye lærere og nye fag, og der er meget mindre tid til forældre/elev-kommunikation – eller et forældremøde, hvor vi kan blive opdateret på, hvordan vores børn klarer sig, på klassens trivsel og hvor vi i det hele taget får mulighed (kun nummer 2 mulighed på et helt år!) til at se lærerne i øjnene og lige føle lidt på det hele.

Hvordan skal vi, som forældre, bakke op om lærernes beslutninger, når vi kun får denne kommunikation via mail på intranet og så via vores børns ‘øjenvidneberetninger’? Hvad nu, når vores barn føler sig klemt eller noget i kommunikationen går galt mellem barn og lærer? Plus, at det her lægger al pres over på forældrene, i forhold til sammenhold og trivsel i klassen – jeg er simpelthen så frustreret og bekymret over den mangelfulde kommunikation – både lærer/elev, lærer/forældre og lærer/pædagoger.

Det er en indkøringsfase? ‘Vi lægger asfalten, mens vi går på vejen’? Ja – og jeg vil ikke gøre lærerne til fjende – slet ikke. Men hvor skal vi finde tid og kommunikation til at stå sammen, forældre og lærere, for at give vores børn den bedste skolegang, den bedste overgang til heldagsskolen?

Det bliver bedre? Ja, det er jeg faktisk sikker på at det gør. Men det er mine børn, som bliver taget som gidsler her. Det er mine børn, som skal gå ned og få det dårligt, for at vise, hvad som skal ændres. Og det er jeg FANDME træt af!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åbent hus i dag kl 15.00-21.00 på Kontoret for Krop og Liv