Du som er så god med ord...

Mere om døden

 photo 14335e0edea7f6d8e00b84338a80ecb8.jpg

Her er en samling knogler, det er en elefantfod. Det var det? Nu er det en samling knogler, holdt sammen af ståltråd, på et interimistisk elefantmuseum, en del af et Elefantbørnehjem på Sri Lanka.

Min psykolog siger at jeg skal anerkende selvmordet som valgmulighed. At jeg kunne vælge at dø. Jeg kan ikke se det. Misbruget måske, faldet, forfaldet som det langsomme selvmord, men ikke det andet. Piller, foran et tog, kniv, hvad ved jeg. Selvmordet føles ikke som en mulighed, har aldrig gjort det.

Han siger at jeg må anerkende, at jeg har det valg, at jeg kan vælge døden. Kun sådan kan jeg for alvor vælge livet. ‘Det liv’ siger han ‘som vil så meget med mig’.

Kender du det, at stå på en færge, på dækket, og kigge ned i bølgerne? Den der svimle lyst til at kravle over rælingen? Lade sig styrte? Men det er jo ikke en dødsdrift, det tror jeg ikke. Jeg tror det er eventyrlyst – og måske også en flugt fra det trivielle. En lyst til at kradse lidt op i livet. En livsdrift?

Jeg bliver ramt af mismod. Hvad er det hele for noget, hvad fører det til? Hvad mening har det, livet, hvad godt gør det overhovedet? Om vi lever eller dør, dræber eller helbreder, hvad nytter det, hvilken forskel gør det? Glæden er så kortvarig. Så hvad er det som får os til at helbrede, til at dræbe?

Hvis det modsatte af livet, ikke er døden men apatien? Så er det destruktive også livsenergi?

Hvis det er glæden, som skal give mit liv mening… så må jeg vide hvad som gør mig glad. Alt, som fjerner mig fra apati. Men liv er ikke kun glæde, det er meningsløst at søge efter en evig glad tilstand, for den ligner i foruroligende grad apati. Så livets mening er… livet?

Hvis livet er meningen, så er det dynamikken, jeg skal stræbe efter. Bevægelsen, oplevelsen af kontraster. Anerkende døden som mulighed, for at anerkende livet som mulighed?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du som er så god med ord...