Yogamanden, refleksion

Thai fiskedeller med agurkesalat

Photobucket Pictures, Images and Photos

Her er nemme, Thailandske fiskedeller – et frisk og spicy alternativ til remoulade-duellerne på påskebordet, måske?

Traditionelt skal farsen til disse deller blendes – så får man den der gummiagtige konsistens… Jeg kan bedre lide en ‘løsere’ delle, derfor håndhakker jeg min fiskefars – du kan bare blende den, hvis du foretrækker gummidellerne 🙂

Den spises med Ajad – asiatisk syltede agurker, som altså også kan bruges til alt muligt andet, man ville bruge syltede agurker til…

Og i øvrigt… Mega utraditionelt, men prøv at lave farsen med håndhakket kyllingebryst i stedet for fisken – det er også ret godt!

Tod Mun Pla – Thai fiskedeller

– 3 kaffir limeblade – kan købes frosne i gode grønthandlere og holder en evighed i fryseren – de tørrede kan ikke rigtigt betale sig.
– 1 spsk rød karrypasta – helst fra en stor bøtte fra en grønthandler, de holder også en evighed og er meget bedre end de små glas, man kan købe i supermarkeder
– 4 cm ingefær, skrællet og finthakket
– 1 æg
– ½ tsk salt
– 2 spsk fish sauce
– 2 tsk palmesukker, revet (uraffineret rørsukker kan til nød bruges – palmesukker er meget bedre!
– 2-3 spsk rismel
– 1 spsk finthakket frisk koriander
– 8 grønne bønner, skåret i fine skiver
– 1/2 – 1 dl olie til stegning
– 400 g hvid fisk

Skær limebladende i tynde strimler.
Skær fisken i mindre stykker og hak på et stort bræt med en stor kniv, sammen med 3 spsk vand, karrypasta og ægget. Hak videre med resten af ingredienserne, undtagen olie.
Varm olien op og steg små, flade deller (ca. 5cm i diameter og 7mm tykke) til de er gyldne på begge sider. Server med agurkerelish og sweet chili sauce.

Ajad – Thai agurkerelish

2 dl riseddike (eller palmeeddike eller til nød en neutral lagereddike)
½ dl vand
3 spsk revet palmesukker
2 fed hvidløg i tynde skiver
6 skalotteløg i tynde skiver
1 spsk finthakket ingefær
1 tsk salt
1 tsk sorte peberkorn
1 agurk

Eddike, vand og sukker koges kort op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Fjern fra varmen. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær i tynde skiver. Bland med resten af ingredienserne og hæld lagen over. Lad relishen trække minimum 30 minutter, men gerne natten over i køleskab.

(Billedet er også en Ajad, men her er der tilsat lidt gulerødder og bladselleri i tynde skiver, samt 1 tsk brune sennepsfrø – så er det en Indonesisk variant af samme agurkesalat, og den er også god!)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Yogamanden, refleksion