Tæsk i januar, Sri Lanka i februar

Sri Lanka – Millenium Elephant Foundation

Børnehjem er så meget sagt, men det er en non-profit, hvor elefanter kan komme, når de er blevet reddet fra dårlige forhold. Man køber en billet til enten 2, 3 eller 4.000 rupees, og prisen bestemmer længden på den elefant-ridetur, som er inklusiv i billetten. Den billigste giver adgang til 15 minutter. Man sidder på en slags skumgummimadras og der er ikke meget at holde fat i – og det er ikke for diskusprolaps-patienter! Men for børn – og barnlige sjæle 🙂 er det eventyrligt og hyggeligt – og slet ikke ret turistet. Det er lov key og laid back og forvent ikke nogen shows – elefantpasserne – Mahout’erne er vrantne helt som de skal være, og i tredje generation. Små stolte mænd.

Alle indgangsbilletter inkluderer, at se elefanterne bade og man må hjælpe til med at vaske dem, at se stedet og det lille museum, en guide, som taler fint engelsk og ved meget, og minimum 15 minutters ridetur. Det er et tophyggeligt sted. Børnene elskede det, især at bade elefanterne og skrubbe dem som store hunde med kokosskaller! Rideturen var også et hit, da de fandt us af at de ikke faldt af!
Guiden og mahout’en, hvis elefant man rider på, vil gerne have lidt drikkepenge, vi gav guiden 300rp og mahout’en 150rp (12kr og 6kr) derudover købte vi en stor skål med frugt, som vi fodrede ‘vores’ elefant med – DET hittede hos både børn, mor og elefant! Den kostede 200rp.

Alt i alt betalte vi ca 360kr for indgang, 2×15 minutters ridetur (1 gang var ikke nok!), frugt og drikkepenge. To voksne og to børn, det er altså meget for pengene! Dejligt sted!
Tuk-tuk-turen kostede 300rp fra hotellet Pinnawala til elefantbørnehjemmet og så til busstationen, hvorfra vi tog videre til Kandy.

Jeg har redet på elefanter og besøgt masser af den her slags ‘refugier’ og det er altid en balancegang mellem turistvenlighed og dyre-udnyttelse – stederne får ingen penge, hvis det ikke var for turisterne, men det kan være svært at holde fokus på, at dyrenes velfærd kommer i første række. Det lykkes ret godt her.

Millenium Elephant Orphanage ligger ca 80 kilometer fra Columbo – 3 timer i lokalbus til 5,5kr/billet. Vi tog afsted dagen før for at kunne være her tidligt – og boede på et ret skodhotel, men med en fin udsigt i byen Pinnawala (her ligger der også et elefantcenter, men det har fået dårlige rapporter fra WSPA og andre organisationer, så det sprang vi over)
Men selvom hotellet var skod, så var det overnatningen værd, for at komme tidligt – omkring kl 11 begynder busserne fra Columbo og Kandy at komme med turister…

Man kan arbejde som frivillig på stedet, det koster lidt, men ingenting i forhold til hvad feks. MS tager for at sende folk afsted. Det virker som et fint sted – og jeg har jo set nogle stykker efterhånden, både i mellemamerika, Asien og Afrika. Der er ok barakker at sove i, og man får alle måltider og har ret stor mulighed for at præge stedet, da det stadig er i en udviklingsfase. Men skal være frivillig i minimum 3 uger og gerne længere. Arbejdet består selvfølgelig en hel del af vedligeholdelse, modning af junglen og udvikling af museet etc, men især om morgenen er der hands-on med elefanterne, give mad og bade dem etc. Det ser fedt ud.

20140213-135346.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tæsk i januar, Sri Lanka i februar