AFSLØRET!

Yogamanden og andre muser

Photobucket Pictures, Images and Photos

Jeg forstår ikke hvad det gode skulle være ved det der zen
Jeg holder meget af mine passioner, dæmoniske eller ej. Længsel, higen, dagdrømmene, fantasierne. Ja, de tager mig i en vis grad væk fra nuet, men jeg ville ikke kunne skrive hvis jeg ikke havde evnen til at sætte mig ind, et andet sted, i en fantasi, lade det løbe af med mig.
Måske er det derfor jeg er så tøvende overfor at opgive min sidste bastion på ManuVision uddannelsen; at åbne ind til min seksualitet. Nåja, jeg er da også bange. Bange for at være for barnlig, for meget, for… higende, jaloux og… fantasifuld…

Yogamænd. Adr. Alt for meget ego i alt for løse bukser. Ok, ret skal være ret, de får i to udgaver; ham, som virkelig har fundet virkeligheden og derfor bliver urørlig, hævet over menneskelige fejl. Han er lækker, gudedejlig, sød og alligevel ikke til at tale med. Og så er der – nåja, i parentes bemærket, behøver man ikke at være yogafanatiker, for at være yogamand! – ja så er der den frelste yogamand. Det er tit noget med tantra og en masse udtalelser om, hvad jeg har brug for. Ego, pakket ind i liderlighed, pakket ind i veltrænethed, pakket ind i omsorg. Adr.

Jeg kan ikke altid gennemskue, hvem som er hvem med det samme. Det er Robert Lubarski og det er Troels Kløvedal. Søren Ventegodt og Ib Michael. Det er nogle af underviserne, undervisningsassistenterne, på uddannelsen. Tidligere elever. Carl-Mar Møller. De findes allevegne, men muligvis i højere koncentration i det alternative miljø.

Jeg lærer aldrig at vænne mig til dem.

Jeg troede man blev et bedre menneske, af at gå igennem ManuVision Uddannelsen. Jeg tror. Jeg tror koncentrationen af idioter generelt er lavere. Men det er ikke en foolproof uddannelse. Og Yogamanden, han dukker altid op, når jeg er lige ved at føle mig tryg ved menneskeheden.

Der findes kategorier af mænd m/k i mit liv. Den Lille Mand, Den Store Mand, Den Gode Mand. Den Milde Mand, Kunstneren og Den Falske Mand. Og Yogamanden. De bevæger sig omkring mig, tættere på og længere væk. Nogle af dem er dødbringende ved nærkontakt, men så smukke på afstand. Nogle skal nydes i små doser, andre folder sig kun langsomt ud. En del er kvinder.

Disse mænd er omdrejningspunktet for alle mine skriverier. De er muser.

Det handler om tiltrækning, på godt og på ondt, menneskelig, seksuel, intellektuel tiltrækning. Hvad er det ved disse mennesker, som giver mig så stor inspiration til min kunst?

De er alle sammen tabere, alle sammen egoister, alle sammen usunde, men de går i blodet på mig. Jeg forelsker mig så voldsomt. Denne upassende fokusering.

Det er tit for meget for dem, så må jeg samle stof på afstand. De tror jo, at jeg ikke kender dem (de ved jo ikke at de skrives ind i en kategori som jeg allerede kender), de ved jo ikke, at de føjer værdifulde facetter til min karakteristik af manden. Hvad er det, jeg gør? Jeg elsker dem, og samtidig gør de mig melankolsk med deres vidunderlige forudsigelighed. Livets ulidelige forudsigelighed.

Alligevel er de muser. Og jeg er skamløs, jeg bruger dem, skamløst. I min nyeste roman optræder derfor både sikkerhedsnåle, røde skjorter, hårde kæbeben og blodårer, som snor sig som blomstertråde under huden, og det allernyeste, hemmelige, er fyldt med smilerynker og hestehaler, deforme kroppe og hvide tatoveringer.

Kunsten. Jeg forlader virkeligheden for en stund, kun for at destillere den, udstille den, begribe den. Faren er selvfølgelig, at jeg kan fare vild derinde. I uvirkeligheden. Men jeg vil da ikke kureres

Derfor vil jeg takke mine muser:
Den Lille Mand, så smuk at hjertet brister, længslens evige arnested.
Den Store Mand, og volden som ubehjælpsomt udtryksmiddel.
Den Gode Mand, og menneskehedens uantastelighed.
Den Milde Mand og skrøbelighedens store styrke.
Kunstneren og visheden om at alting koster.
Den Falske mand som holder vagtsomheden intakt.
Og Yogamanden, for hans konstante spænd mellem tiltrækning og frastødning.

Tak fordi I holder mig vågen, både i kunstens og i virkelighedens verden.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AFSLØRET!