Pak Gard Bai Yang - Thai grillede Bok Choy

Thailandske Svigersøn-æg

Photobucket Pictures, Images and Photos

Ok, den er lidt vild, den her Thailandske opskrift, som bedst kan forklares som friturestegte æg med løgmarmelade, men bær over, for den er sjov, traditionel og en virkelig god showstopper til julefrokostbordet!
Tamarind juice er ekstrakt fra en thailandsk bælgplante og kan købes i indvandrergrønthandlere. Det bruges til at skabe en syrlig balance i mange retter. Til nød kan du erstatte det i denne opskrift med limejuice, men det bliver ikke det samme… Tamarind er tykkere og langt mere aromatisk.

Ingredienser:
Til buffet eller 7-10 personer som tilbehør.

7 æg
6 store eller 18 små skalotteløg i tynde skiver
Natural olie til at stege i
3 spsk revet Palmesukker eller alm. brun sukker
4 spsk tamarind juice
4 spsk fiskesauce
1 lille thaichili, finthakket

Fremgangdsmåde:
Kog æggene i vand ca 6 minutter. Pil dem og lad dem være hele.
Varm ca 3 cm olie til den er ret varm, på en pande og steg æggene (det sprøjter!) indtil ydersiden er brun og sprød – vend rundt, så de ikke hænger ved. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Varm 3 spsk olie op på en lille pande og steg de tynde skiver skalotteløg gyldne. Tag dem op med en hulske og brug den samme olie. Smelt sukkeret i olien. Tilsæt tamarindjuice og rør det sammen – pas på det ikke brænder på! Sluk for varmen og tilsæt chili, fiskesauce og de stegte løg. Rør det sammen.
Halver de stegte æg og arranger dem på et serveringsfad med skærefladen op. Læg en skefuld løgsauce på hvert æg. Server.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pak Gard Bai Yang - Thai grillede Bok Choy