November tilhører...

District Tonkin, Vietnamesisk cafe, Gammel Kongevej

Photobucket Pictures, Images and Photos

District Tonkin er en ny Vietnamesisk cafe på Gammel Kongevej, på den sidste halve del, op mod Frederiksberg Rådhus, som i de seks år, jeg har boet her, desperat har savnet en GOD cafe, altså sådan en med stil og hygge – atmosfære – god betjening, gedigne sandwiches af gode råvarer og i det hele taget… Til at betale, men betjening er så langt det vigtigste, for mig.

Herinde er råt og lyst, jern og mørkt træ, porcelæn og bøger, og store vinduespartier. Og, tør man tro sine egne øjne, Avokadosmoothie på menuen!!! Mon det kan være sandt, skal jeg endelig finde et sted i København, Danmark, som kan lave en ægte, sødmefyldt og syndig avokadoshake? Milde skaber…

De ligner et ungt par bag baren, sympatiske, stille travle, men smilende. Der er fire sandwich, et par desserter og nogle kager at vælge imellem, jeg ved, Vietnameserne kan være sindssygt gode til svin, så jeg vælger en B1, marineret svinekød, agurk, porre, forårsløg, koriander, mynte, chili. Al den friskhed, dette køkken er så kendt for, og så det tyndtskårede, krydrede og møre svinekød. En hemmelig dressing. Sprødtblødt baguette. Ret fantastisk.

Så til avokadosmoothien, som jeg i Danmark ellers bliver nødt til at lave selv, ubegribelig cremet, hvid, med grønt skær, det søde, den fede og let jordede eftersmag af frisk avokado. I Thailand har de tit et drys af kakao eller en strimmel chokoladesovs i glasset, denne er jomfruelig og bliver min skæbne.

Jeg er svært begejstret for District Tonkin! Må de leve længe, og jeg skal gøre mit til, at omsætningen på råvarerne, holder dem friske.

Åh, og ta’ lige og prøv den uartige Vietnamesiske kaffe! Til 28kr kan du nærmest ikke engang få sort filterkaffe på nogen af de andre cafeer, og denne; sort som natten og hvid som inderlår, og alt der imellem, hvad du ønsker.

Photobucket Pictures, Images and Photos

District Tonkin
Gammel Kongevej 152A
1850 Frederiksberg
District Tonkin

2 kommentarer

 • Trine Holm

  Mmm lyder god, tak for anmeldelse, den vil jeg prøve.
  Forslag: kunne det være en ide at give kokkehuer/ hjerter eller andet til dine mad anmeldelser?. Stimulerer ens nysgerrighed til at læse videre 🙂 kh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For sevans, det ser godt ud!

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

November tilhører...