Stedfortrædertrøst

Åbn øjnene

Photobucket Pictures, Images and Photos

Johnny Cash synger The first time I ever saw your face, og mine fingre lugter af køn. Ikke fordi, de har rørt ved et. Men jeg har ikke vasket hænder, efter jeg kom hjem fra skole. Uddannelse, ManuVision. Jeg har rørt ved mennesker.

The first time I ever saw your face. Der er mange måder at se på. You chose the chance you take. Vel. Men jeg føler mig ramt. Jeg har set. Jeg har set en dreng, med en indføling, som skygger for hans eget skidt, men som alligevel er så stor, at jeg kan gemme mig under dens vinge. Jeg har set en pige, som inviterer mig ind i sit murstenshus. Jeg har set en mand, som ryster af følsomhed og længsel, jeg har set en pige, som kunne være min ven, en kvinde, som ser direkte ind i al min skam.

Det går op får mig, at jeg kategoriserer meget. Kvinder er gudinder, eller bare irriterende. Mænd er favnere eller krænkere, (en skelnen som kan flyde sammen) eller brødre, aseksualiserede, pålidelige, gode uden nuancer. Det er en generalisering, men den er der, lynhurtigt, når jeg scanner et rum.

Der var en af underviserne som sagde, ‘åbn øjnene’ – ‘du er faktisk meget sød når du er her. du må godt være her, også med alt der der’. Han sagde også nogle andre ting, men det var bare ord. Det, som ramte mig, var, at han var der selv, mens han sagde det, altså, han kiggede mig i øjnene, uden at jeg kunne få øje på nogen dagsorden. Han så på mig som et barn, og bad mig, helt enkelt, om at blive.

Jeg har ingen våben mod mennesker uden forsvar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stedfortrædertrøst