Mega god røv i mega sløje bukser

Et tørklæde er et tørklæde er et tørklæde

Photobucket Pictures, Images and Photos

D. 12 april er der reception for min udstilling “A scarf is a a scarf is a scarf”. Jeg knokler for at få det hele klart til dagen – og jeg glæder mig!

Er et tørklæde, bare et tørklæde? Det er jo på mange måder et retorisk spørgsmål; vi kender allesammen de symboler sådan et stykke stof kan have. Om det er en lilla ble, en Fanø-klud, en Palæstinensisk Tarbush eller en Hijab, bærer de rige symboler og vidner om både kultur, religion og historie.
Alt det ved vi godt. Men måske er billedet større? Kan det tænkes, at vi har fået lagt alt for mange symboler ind i det tørklæde og på den måde fået stigmatiseret mange millioner mennesker, uden overhovedet at kende dem?
Kan det tænkes at vi – en gang i mellem – får draget nogle konklusioner om kvindeundertrykkelse, tvang og en problematik, som bærerne ikke selv kan genkende?

Det er ikke mange år siden, at et hovedtørklæde var et ganske normalt syn i Danmark. Hvorfor er vi så bange for det, når vi ser det nu? Så bange, at vi hellere vil spørge en HA-rocker om vej end en kvinde, som har dækket sit hår med en Hijab?

Jeg kender ikke svaret. Men jeg synes det er rasende interessant. Det er der kommet en fotoudstilling ud af og den kan ses på Vester Voldgade mellem Strøget og Politikens Hus fra d. 12. April og til engang i oktober 2013.

Der er reception på Cafe Mandela på Onkel Dannys Plads, lige til højre for indgangen til Øksnehallen, d. 12 april, kl 17-19. Der er et lille glas og jeg siger lidt om projektet og udstillingen.

Velkommen!

I er alle sammen inviteret!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mega god røv i mega sløje bukser