Klatkager til morgenmad

Kender du Bip?

Photobucket Pictures, Images and Photos

“Kender du BIP? Jeg kender ham mægtig godt. Han blev født i en smuk fransk by, der hedder Paris. Her er Bip – med det blege ansigt. Han har en høj hat på, og i den sidder der en blomst og vipper. Bip – den der måneagtige fyr – står og læner sig op ad en gadelygte, der lige er blevet tændt. Bip – det er mig”

Sådan begynder en af min barndoms kæreste historier. Den er skrevet og tegnet af Marcel Marceau, en verdensberømt fransk mimiker. Den er fuld af gøglernes melankoli og fuldstændig vidunderlig. (Ja, jeg er selvsagt ikke bange for klovne, mimikere og deslige)

Figuren Bip var hans mest berømte, han skabte den i 1947, efter krigen (han var jøde og aktiv i den franske modstandsbevægelse), og den kan ses som en pendant til Chaplins Vagabond.

Historien om Bip – i bogen – handler om, at ankomme til verden. Om, at selv om der findes vold og grusomhed og ondskab, så findes der også kærlighed og fred og lykke.

Bip kærtegner den tomme luft og omfavner hele verden. Og jeg er med, stadig, hele vejen. Det er en fantastisk bog, med vidunderlige blyants- og akvarelbilleder…

Måske er der nogle, som vil håne mig for dette link… Men for mig… Han er mesteren og SÅ gider jeg godt! Det er mageløst, intet mindre… Så se det lige, det tager kun tre minutter… I stilhed og stor skærm:
Youtube Marcel Marceau

Billede fra bogen 1:
Photobucket Pictures, Images and Photos

Billede fra bogen 2:
Photobucket Pictures, Images and Photos

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatkager til morgenmad