Kogt skinke

Grønkål

Photobucket Pictures, Images and Photos

ENTEN køber du frisk, hel grønkål, plukker bladene, skyller meget grundigt og koger ti minutter i vand og lidt af kogelagen fra Kogt Skinke og bagefter hakker du det fint ELLER du køber hakket, frossen grønkål i en ordentlig øko-agtig kvalitet.

Uanset;
En kvart liter piskefløde hældes i en gryde og krydres kraftigt med peber, muskatnød og lidt salt. Koges sagte (rør i det, eller brænder krydderierne fast til bunden), til konsistensen er som tyk sovs – ca. halv mængde.
Put grønkålen i (hvis du bruger frossen, kommer du bare de frosne klumper i) og kog til det er sammenhængende. Du kan justere tykkelse og saltning med kogevandet fra den Kogte Skinke. Krydr evt. mere med muskat og peber.

Du kan gøre det samme med spinat – i reduceret fløde…. Samme krydderier.

I skål og server til Kogt Skinke eller frikadeller eller gode, stegte pølser eller røget kød af enhver slags, det smager godt.

2 kommentarer

 • Nete

  Den der var ikke gået i Nordjylland 😉 her spiser vi det groft (uhakket) uden fløde og muskatnød. Kun en klat smør og salt + peber 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine May Hansen

   Ja… Og det er også godt… Men Grønkål er en smagssag… Jeg kan bedst lide det sådan her, det bliver mere… Venligt… Synes jeg.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kogt skinke