Æbleflæsk

Flæsk i skiver saltes nogle timer eller dagen før. Når det skal steges, tørrer du saltet og væden af med et viskestykke og steger det i ovnen i en halv time ved 175 grader, eller på panden, til det er godt – under alle omstændigheder hældes fedtet fra undervejs, i en skål.
3 store løg i tynde både, steges en stor pande i flæskefedtet (eller andefedt, hvis man nu har – det smager godt), til de er brunede og møre. Tag op.
På samme pande steges 1 kilo æbler, også i tynde både med skræl, i mere fedt og med frisk timian og nogle (3) knuste enebær, hvis man har. Peber. Når de begynder at blive møre, skruer man lidt ned og drysser 3 spsk. sukker ud over dem. Lad dem karamelisere let og bland med løgene.
Tips:
Brug spiseæbler, som ikke så let moser ud i varmen
Fordel ved at stege flæsk i ovn: bliver ikke så fedt, og ulempe: ovnen skal gøres ren og det er besværligt at hælde fedtet fra.
Fordel ved at stege flæsk på pande: lettere at hælde fedt fra og ovnen skal ikke gøres ren, ulempe: komfuret skal gøres rent…
Spis sammen.
Det smager godt, meget godt.
Ingen kommentarer endnu