Rodfrugter i ovn

Æbleflæsk

Photobucket Pictures, Images and Photos

Flæsk i skiver saltes nogle timer eller dagen før. Når det skal steges, tørrer du saltet og væden af med et viskestykke og steger det i ovnen i en halv time ved 175 grader, eller på panden, til det er godt – under alle omstændigheder hældes fedtet fra undervejs, i en skål.

3 store løg i tynde både, steges en stor pande i flæskefedtet (eller andefedt, hvis man nu har – det smager godt), til de er brunede og møre. Tag op.
På samme pande steges 1 kilo æbler, også i tynde både med skræl, i mere fedt og med frisk timian og nogle (3) knuste enebær, hvis man har. Peber. Når de begynder at blive møre, skruer man lidt ned og drysser 3 spsk. sukker ud over dem. Lad dem karamelisere let og bland med løgene.

Tips:
Brug spiseæbler, som ikke så let moser ud i varmen
Fordel ved at stege flæsk i ovn: bliver ikke så fedt, og ulempe: ovnen skal gøres ren og det er besværligt at hælde fedtet fra.
Fordel ved at stege flæsk på pande: lettere at hælde fedt fra og ovnen skal ikke gøres ren, ulempe: komfuret skal gøres rent…

Spis sammen.

Det smager godt, meget godt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rodfrugter i ovn