Frokost

Øjet

Uploaded from the Photobucket iPhone App

Mens solen gik ned, stod jeg og så på den. Jeg prøvede mig selv af, hvor længe kunne jeg holde til at se direkte på den, og som den stråler blev svagere og svagere, blev farverne flere og flere og til sidst, til sidst var det som om de mange farver begyndte at danne mønstre af sig selv foran mine øjne, ligesom at se i et kalejdoskop.
Mens jeg kiggede og prøvede at ignorere at mine øjne løb mere og mere i vand, voksede der noget ud af møstrene, de ligesom samlede sig til et øje, men ikke noget almindeligt øje. Det voksede og voksede og en græsplæne voksede frem under det, mens det hoppede og dansede i rød og orange og grøn og gul.
Til sidst faldt det dog til ro og stod kun og dirrede ganske svagt og opretstående midt på græsplænen. Det var kæmpestort, det var et nåleøje og selve spidsen må have været solidt plantet i jorden, for græsset snoede sig omkring roden som om det havde stået der i tusinde år. Alligevel dirrede det stadig.
Jeg gik nærmere. Farverne syntes at stråle fra nålens øje og vandet løb fra mine. Sikke et øje. Jeg rakte mine hænder frem og aede overfladen. Den var glat, som stål eller sælskind og mens jeg rørte, faldt øjet til ro.
Jeg kunne ikke lade være. Jeg tog hårdere fat. Det så ud til at kunne holde til det, men man kan jo aldrig vide.
Mine fingerspidser begyndte at lyse, nærmest gløde og et øjeblik måtte jeg standse, svag i knæene.
Regnbuefarverne strakte sig fra mine fingre og tatoverede mit ansigt, da jeg kiggede på dem.

Græsset føltes vådt mod mine fødder og jeg så ned og opdagede, at jeg stod i vand til anklerne. Resolut rakte jeg armene ind i øjet og tog fat på den anden side. Det var som om jeg var omgivet af en stemme, den aldrende Maria Callas, hun sang O Mio Bambino og al kærligheds melankoli, stemmen steg i styrke, mens jeg fik det ene ben over kanten.
Til sidst var jeg igennem. Hvad der var på den anden side?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frokost