Ignite #9 - 11.sep 2012

Shakespeare

Photobucket
Da jeg var 14 tog min mormor mig med i biografen, for at se Kenneth Branaghs udgave af “Much Ado About Nothing”, og jeg var fuldstændig solgt! Så kom den moderne version af “Romeo og Julie” med Leonardo DiCaprio og Clare Danes, vildt! Og jeg gik længere tilbage, de gamle indspilninger, Laurence Olivier, John Gielgud, filmede teaterstykker, “Richard III” var fantastisk, “Hamlet” fandt jeg aldrig helt ud af, og så fandt jeg den sindssyge indspilning af “Henry V”, igen af Kenneth Branagh. De var allesammen med, Judi Dench, Ian Holm, Derek Jacobi (som faktisk er den eneste, udover Laurence Olivier, som har både en Engelsk og en DANSK ridderorden…) og en meget ung Christian Bale som Robin…

Jeg fandt for nylig “Henry V” i Kenneth Branaghs udgave på DVD til 20 kr, og fik så endelig genset den. Og den er stadig fantastisk!

Da Det Kongelige Teater havde sonetkonkurrence i forbindelse med Det Røde Rums opsætning af Shakespeare Sonetter, oversat af Niels Brunse, var jeg så heldig at vinde og få opført en sonet af Det Røde Rums ensemble, det var en stor oplevelse!

Nå. Men nyd nu disse små klip fra forskellige produktioner…:

 

Fra Kenneth Branaghs “Much Ado About Nothing”: Fra åbningscenen med Benedick og Beatrice (Emma Thompson):

 

Fra Kenneth Branaghs “Henry V”: Talen inden slaget ved Agincourt:

 

Igen fra “Henry V”: Slaget ved Agincourt – denne scene gjorde et kæmpe indtryk på mig som teenager – og jeg synes stadig det er en af de vel vel-koreograferede kampscener, jeg nogensinde har set (og læg mærke til en ung Christian Bale):

Ian McKellen i den opdaterede version af Richard III: Her forfører Richard III Lady Anne i skikkelse af Kristin Scott Thomas, foran hendes døde mand – ret vildt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ignite #9 - 11.sep 2012