"Swan" (Portugal 2011, Teresa Villaverde)

Gennem Nåleøjet

Her er et projekt som udvider blikket.
Det sker, at jeg møder mennesker med et projekt, en ide, som de (naturligvis og gudskelov) synes er fantastisk og en, jeg burde skrive om. Mange af dem er gode, men jeg er sgu så stok-konservervativ på nogle områder, at den der sælger-mentalitet, den står jeg af på, og det er sikkert hændt at et godt projekt har misset omtale på en lidt for ihærdig sælger. Men den er svær, ikke, for hvordan skal jeg ellers høre om hjertebarnet?
Jeg elsker min fætter højt og ikke mindst for hans evne til at omgås, og derved lade mig møde mennesker, som jeg ellers aldrig ville have mødt eller siddet i havestole med, talt med, blevet fascineret af.
Meget sker på Roskilde Festival. Man kan møde Jesus, blive inviteret til Julefrokost, støde på en ægte, snu ti-årig og blive helt sobert ramt af entusiasme midt i en eftermiddagsbrandert. Det sidste skete om torsdagen for mig, og oplevelsen sad i mig resten af festivalen og fyldte de steder, hvor melankolien ellers sidder:

Min fætter introducerer mig for nogle øl, et par campingstole og en jyde i noget Kansas-tøj, som man (jeg) kan tale med. En fin fyr, so to speak, og sat sammen af tre mænd, en sælger, en håndværker og en kunster. Med andre ord, et praktisk rænessance-menneske, hvis et sådant findes. Og med helt jævne ord, fortæller han mig – uden at kende hverken mig eller til mig – om dette projekt, han er ved at rejse penge til at fortsætte, eller tage til det næste niveau og samtidig bevare ånden.
Den fantastiske er, at det kun langsomt går op for mig, at han taler om et kunstprojekt og ikke bare et kunstværk, men et af den slags som bringer os sammen istedet for at skille os ad. Det perfekte billede på lige præcis det, jeg selv arbejder med i Heart2Heart Peace.

Kort fortalt – du kan læse hele historien på www.gennemnaaleoejet.dk – så har manden lavet et kæmpe nåleøje, som blev opstillet uden for Århus, så man (med lidt besvær, men alligevel) kunne kravle igennem det – med andre ord, så alle havde mulighed for at komme igennem nåleøjet! Der er en lang forhistorie om ansøgninger og afslag og fællesskabets evne til at få ting til at ske, som er ret sej, men læs den del selv.
Nu kommer nåleøjet så til Australien (på Bondi Beach, i forbindelse med “Sculptures by the sea”!) og hvad er mere oplagt end at lave en passende nålespids og stille den på stort set den anden side af jorden – i Danmark – for at tale om sammenhængskraft og fællesskab – og kalde det for “How Close We Are” – det er storslået!

I fællesskabets natur, kan vi allesammen være med til at have ejerskab og få ideen til at bære frugt – men man (enkeltpersoner eller store firmaer) kan højst støtte med 10.000 kr. – så du kan give 50 kroner, hvis det er det, eller op til 10.000. Uanset opnår du den samme form for del i projektet.

(hvis ideen mod forventning ikke kan realiseres, får du selvfølgelig pengene retur, og hvis projektet giver en hvilken som helst form for overskud, holder Jonas en stor fest for det hele, for os alle sammen!)

Kan vi sige andet end; kom og vær med, det er et hjerte-åbnende projekt…

Læs mere her: Gennem Nåleøjet

Det er Danske Bank:
Registrerings- og kontonummer: 3241 0010922615

Indbetalingen bedes mærket How close we are samt det fulde navn på indbetaleren og/eller den person eller det firma, som indbetaleren ønsker registreret som donor.

Skulle det mod forventning ikke lykkes at indsamle tilstrækkelige midler inden deadline, vil donationerne blive returneret til de enkelte donorer inden 1. november 2012.

20120729-125136.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Swan" (Portugal 2011, Teresa Villaverde)